BLOG

BLOG

Lees hier onze blogartikelen


11 apr., 2024
Het dak boven ons hoofd beschermt ons tegen de natuur, maar hoe goed beschermt het zichzelf? De impact van weersomstandigheden op verschillende soorten dakbedekkingen is een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, totdat men geconfronteerd wordt met lekkages, beschadigingen of erger. De realiteit is dat niet alle dakbedekkingen gelijk zijn gemaakt en sommige materialen beter bestand kunnen zijn tegen specifieke weersinvloeden dan andere. Van de hitte van de zomerzon tot de diepe kou in de winter, elke weersomstandigheid brengt zijn eigen uitdagingen mee voor daken. De vraag is dan: wat kunnen huiseigenaren en gebouwbeheerders doen om hun daken te beschermen en de levensduur ervan te verlengen? Eén deel van de oplossing ligt in regelmatig onderhoud en inspecties. Het is essentieel om je dak te laten inspecteren door professionals, zoals KDM dakwerken Kortrijk, die een grondige evaluatie kunnen geven van de staat van je dakbedekking en potentiële zwakke plekken kunnen identificeren voordat deze grote problemen worden. Een andere sleutel tot het beschermen van je dak is de keuze van de juiste materialen. Bijvoorbeeld, in gebieden die gevoelig zijn voor zware sneeuwval, zou een dakbedekking met een sterke structuur en weerstand tegen vochtigheid ideaal zijn. Aan de andere kant, in regio's die bekend staan om hun warme klimaat, kunnen reflecterende dakmaterialen die de zonnestralen afweren en warmte minimaliseren, een verstandige keuze zijn. Het onderhouden van een dak gaat niet alleen over het onmiddellijk aanpakken van problemen, maar ook over het vooruit plannen en investeren in materialen en constructies die bestand zijn tegen de unieke uitdagingen van je lokale klimaat. Wij bieden niet alleen reparatie- en onderhoudsdiensten aan, maar kunnen ook adviseren over de beste dakbedekkingsmaterialen voor je specifieke situatie en weersomstandigheden. Samenvattend, het effect van weersomstandigheden op dakbedekkingen kan significant zijn, maar door proactieve maatregelen te nemen en de juiste materialen en professionals te kiezen, kunnen huiseigenaren en gebouwbeheerders hun daken effectief beschermen. Regelmatig onderhoud, professionele inspecties door bedrijven zoals KDM dakwerken Kortrijk, en een weloverwogen keuze van dakmaterialen kunnen allemaal bijdragen aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van je dak, ongeacht de grillen van het weer.
20 jun., 2023
Dakgoten: ze worden vaak vergeten en ze zijn meestal niet zo mooi, maar ze zijn wel heel belangrijk. Zeker in België waar het wel eens veel durft te regenen. Hier moet de regen ergens naartoe (riool, regenton of een put) en zorgt ze niet voor wateroverlast of lekkages . De dakgoten moeten ten eerste goed geplaatst worden, zodat ze een juiste helling hebben en het regenwater naar de waterpijp kan stromen. Als de dakgoot niet juist geplaatst is, kan het zijn dat het water niet op de juiste plaats terechtkomt en dat je lekkages krijgt met alle gevolgen van dien. Zo dringt het water misschien wel in je huis en dat geldt ook voor een dakgoot die lekt, een losse dakgoot of een dakgoot met een verstopte afvoer. Als de goot lekt, kan je dat vaak zien aan de onderkant van de dakgoot, de muur waartegen de dakgoot is geplaatst is nat of de verf begint daar af te bladeren. Dakgoten zijn trouwens in verschillende vormen en materialen te verkrijgen. Zo zijn er dakgoten in zink , koper , gietijzer , polyester en aluminium. Hier volgt er even een klein overzicht: Zink Zinken dakgoten zijn de meest voorkomende dakgoten. De voordelen van zink zijn de volgende: · Ze zijn stevig. · Ze kunnen tegen vorst. · Ze hebben een lange levensduur. Koper Koper wordt vaak gebruikt bij rieten daken, omdat ze tegen zuren kunnen die uit het riet komen. De dakgoten zien er luxueuzer uit en het is geen look die voor iedereen bestemd is. Je ziet ze soms terugkomen bij herenhuizen of monumentale gebouwen. Koperen dakgoten hebben de volgende voor- en nadelen: · Ze zijn duurzamer dan zink. · Koper gaat na verloop van tijd groen uitslaan · Ze kunnen tegen het zuur van riet Gietijzer De gietijzeren dakgoten komen niet meer heel vaak voor. Ze zijn een aan elkaar gelaste versie met bouten en moeren en ze zijn vaak roestig vanbinnen. Ze zijn ook heel lastig om te herstellen. Echte voordelen heeft deze dakgoot niet meer. Polyester Deze dakgoten zijn het goedkoopst en worden bijvoorbeeld vaak ingezet bij tuinhuisjes. Ze zijn wel moeilijk te repareren en ze gaan ook niet zo lang mee als de andere materialen. Aluminium Deze dakgoot wordt vaak als één geheel aangebracht en heeft dus geen lasnaden. Ze is moeilijk te renoveren met EPDM. Onderhoud je dakgoot De dakgoten moet ook goed onderhouden worden, anders kan het water niet goed weg en gaan de dakgoten aangetast worden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de bladeren niet regelmatig uit je dakgoot verwijderd. De bladeren gaan zich opstapelen en er gaat zich op de duur een opstopping vormen. Zure regen en zuur uit die rottende bladeren kunnen de oxidelaag en het zink uit de goot aantasten. Ook ongedierte (ratten en marters bijvoorbeeld) kan zich in de rottende bladeren gaan nestelen. Ook vogelnestjes, takken, enzovoort,.. kunnen je dakgoot verstoppen. Het is dus heel belangrijk dat je deze zeker één keer per jaar nakijkt of laat nakijken. Je dakgoot reinigen kan je ernstige schade en reparatiekosten besparen.
15 feb., 2023
The body content of your post goes here. To edit this text, click on it and delete this default text and start typing your own or paste your own from a different source.
22 nov., 2022
Doe beroep op de expertise van KDM Dakwerken Kortrijk.
Share by: